close
  • Català
  • Español
  • Inici
  • Botiga
  • Tòfones
    • La tòfona negra
    • Categories de les tòfones fresques
  • Professionals
    • Sóc un restaurant
    • Sóc un tofonaire
  • Qui som
  • Blog
  • Contacte
  • Bubbub | Botiga online de tòfones negres fresques — COMPRAR ARA!
  •  Twitter
  •  Facebook
  •  Linkedin
  • Català
  • Español
bubbub logobubbub logo
  • Menu
  • Inici
  • Botiga
  • Tòfones
    • La tòfona negra
    • Categories de les tòfones fresques
  • Professionals
    • Sóc un restaurant
    • Sóc un tofonaire
  • Qui som
  • Blog
  • Contacte

Ous frescos de pagès trufats amb tòfona negra fresca

By Bubbub,

03/12/2014
Plat ous tòfona negra
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Print
  • E-mail
  • Meneame

    A Bubbub no ens hem proposat mai donar resposta a l’antic i etern dilema de qui va ser primer, si l’ou o la gallina. La sol·lució semblaria ser que l’han trobat uns científics anglesos de la Universitat de Warwick i Sheffield, on conclouen que la gallina va ser abans que l’ou.

    Curiositats a banda, el que sí que us podem dir és que aquesta recepta, amb que estrenem el blog, és tan antiga com els seus propis ingrendients. Es tracta d’aprofitar la potent aroma que desprèn la tòfona negra fresca acabada de colllir per impregnar-ne —és el que s’anomena trufar—, els ous frescos. I, si són de pagès, encara molt millor.

    Maria a la plaça de Vic

    La qualitat dels ingredients en són la clau

    Els que ja han gaudit de l’experiència d’assaborir uns ous prèviament trufats saben que, precisament, la qualitat de les tòfones i dels ous són clau per a obtenir el sabor i l’olor desitjats al preparar-los.

    A Bubbub hem anat a la plaça Major de Vic i hem comprat una dotzena d’ous frescos a la Maria i el Josep. Ous que recorden el color i sabor dels d’abans; de gallines de pagès criades en llibertat i alimentades amb gra.

    Per a trufar-los hem escollit un parell de tòfones negres ben fresques, ben madures i olorores, d’uns 30-35 g cadascuna. Un parell de tòfones d’aquest tamany poden trufar 1 dotzena llarga d’ous frescos.

    Pot ous amb tòfones

    Necessitarem de 24 a 72 hores per a trufar 1 dotzena d’ous frescos

    Com que les tòfones negres fresques mantenen totes les seves propietats fins a 14 dies a la nevera, aprofitarem els 2 ó 3 primers dies per a trufar els ous.

    Només l’experiència de resultats anteriors i els gustos de cadascú a l’hora de decantar-nos per uns ous llegeurament trufats o per uns de sabor molt més potenciat, en dependrà dels dies que necessitarem per al procés.

    A Bubbub ja distribuïm les tòfones raspallades i rentades, però si en teniu de fresques encara amb la terra, recordeu que primer cal rentar-les bé en aigua ben freda amb un raspall suau i després eixugar-les completament amb paper de cuina.

    Arribats aquí el que farem es posar mitja dotzena d’ous amb una tòfona d’entre 20 i 30 grams en un pot hermètic de vidre. La tòfona la mig embolicarem amb paper de cuina i els desarem a dins de la nevera de 24 a 72 hores, depenent de com volem de suaus o forts els ous.

    Com que a nosaltres ens agraden molts els matisos, ens decantem per un ous amb una olor i sabor equilibrats i que, normalment, aconseguim al voltant de les 36 hores, com a màxim. Passat aquest temps ja tenim llestos uns exquisits ous frescos de pagès trufats amb tòfona negra fresca que es poden preparar de moltes maneres. Nosaltres estem pensant si, la propera setmana, us prepararem uns ous ferrats, uns ous a la Benedictine a l’estil Bubbub o uns ous poché amb tòfona negra ratllada.

    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn
    • Print
    • E-mail
    • Meneame

      Tagged:oustòfona negra

      Post navigation

      ← PreviousLes primeres tòfones negres fresques de la temporada
      NextOus Benedict amb tòfones negres fresques (Tuber Melanosporum) →

      Leave a Reply Cancel reply

      Your email address will not be published.

      Categories

      • Notícies
      • Receptes
      • Sense categoria

      Entrades recents

      • 10a Fira de la tòfona de Centelles. Una vergonya!
      • Linguine amb tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum) i foie-gras micuit
      • Bacallà confitat, flam de porros, cruixent de parmesà i tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum)
      • Risotto amb tòfona negra fresca laminada (Tuber Melanosporum)
      • #BUBBUBCHRISTMAS et porta els regals més perfumats i saborosos per aquest Nadal.

      RSS RSS

      • 10a Fira de la tòfona de Centelles. Una vergonya!
      • Linguine amb tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum) i foie-gras micuit
      • Bacallà confitat, flam de porros, cruixent de parmesà i tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum)
      • Risotto amb tòfona negra fresca laminada (Tuber Melanosporum)
      • #BUBBUBCHRISTMAS et porta els regals més perfumats i saborosos per aquest Nadal.
      • Ous Benedict amb tòfones negres fresques (Tuber Melanosporum)
      • Ous frescos de pagès trufats amb tòfona negra fresca

      Tweets

      Totalment d’acord. twitter.com/danielarbos/st…

      About 5 months ago from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      Bolets i tòfona madura i categoria extra a la nostra parada de la Plaça de #Vic @trufforum pic.twitter.com/Bqxm7qkjcr

      Last year from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      Bon dia. Avui celebrem la festa de la tòfona #Trufforum al mercat de la plaça de Vic. Peces de qualitat extra del p… twitter.com/i/web/status/1…

      Last year from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      @FresaPimienta Muchas felicidades ! 🥂

      About a year ago from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      Aquest dissabte estarem a la plaça de Vic celebrant el #MercatMedieval amb una selecció de #tòfones negres del país… twitter.com/i/web/status/1…

      About a year ago from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      Follow @bubbub_truffles

      El més popular

      Ajuntament de Centelles arbori arròs bacallà bomba brunch carnaroli Fira de Centelles foie-gras ous parmesà pasta porros risotto temporada tòfona negra Xavier Serra

      A Bubbub volem fer-te arribar l’aroma i el sabor inconfusibles de les genuïnes tòfones negres fresques conreades al nostre país. Collides, seleccionades i raspallades manualment, les enviem el mateix dia perquè les gaudeixis a casa teva en el seu punt òptim de maduració. Bubbub només ven tòfona negra fresca originària de Catalunya.

      COMPRAR ARA!

      Comprar

      • 100 g tòfones negres fresques
      • Targetes regal

      Ajuda

      • Tarifes per a restaurants
      • Sóc tofonaire i ofereixo tòfones
      • Contacte
      • Enviament i lliurament
      • Ús de cookies
      • Condicions generals de venda

      Segueix-nos

      Twitter Facebook LinkedIn

      Newsletter Bubbub

      Subscriu-te ara!

      © Bubbub · 2014 · All rights reserved.
      Designed by Wombrand • Photos by Raw&Roll Barcelona Studio
      La nostra web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar la teva experiència d'usuari i oferir continguts d'interès. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.Acceptar Saber més
      istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts
      istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts
      istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts • istanbul escorts
      escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir
      escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir • escort ataşehir
      london escorts • london escorts • london escorts • london escorts • london escorts • london escorts • london escorts
      dubai escorts • dubai escorts • dubai escorts • dubai escorts • dubai escorts • dubai escorts • dubai escorts • dubai escorts
      london escorts • london escorts • london escorts • london escorts • london escorts • london escorts • london escorts