close
  • Català
  • Español
  • Inici
  • Botiga
  • Tòfones
    • La tòfona negra
    • Categories de les tòfones fresques
  • Professionals
    • Sóc un restaurant
    • Sóc un tofonaire
  • Qui som
  • Blog
  • Contacte
  • Bubbub | Botiga online de tòfones negres fresques — COMPRAR ARA!
  •  Twitter
  •  Facebook
  •  Linkedin
  • Català
  • Español
bubbub logobubbub logo
  • Menu
  • Inici
  • Botiga
  • Tòfones
    • La tòfona negra
    • Categories de les tòfones fresques
  • Professionals
    • Sóc un restaurant
    • Sóc un tofonaire
  • Qui som
  • Blog
  • Contacte

Risotto amb tòfona negra fresca laminada (Tuber Melanosporum)

By Bubbub,

22/12/2014
Risoto amb tofona negra fresca
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Print
  • E-mail
  • Meneame

    El Risotto és una recepta originària de la gastronomia tradicional italiana, molt extesa arreu de tot el món, i que té com a ingredient principal l’arròs. És important fer servir un arròs de qualitat i adequat per a aquesta recepta. Si teniu accés a botigues que venguin productes italians podeu fer servir arròs de la varietat Arbori o encara millor, Carnaroli. En el seu defecte, també podeu fer servir l’arròs bomba del Delta de l’Ebre i que, us assegurem, us quedarà espectacular.

    Aquesta recepta d’arròs cremós, típica del Nord-Est d’Itàlia, probablement sigui la forma més utilitzada en aquest país de preparar l’arròs que és, sens dubte, un dels ingredients més importants de la seva gastronomia. Aquesta cremositat s’aconsegueix amalgamant el midó que desprèn el propi arròs, la mantega i el formatge parmesà al remenar-lo repetidament durant tota la seva cocció. Per a no emmascarar el sabor dels ingredients farem servir un brou suau de pollastre o de verdures. A partir d’aquí aquesta recepta s’hi poden afegir tants ingredients com es vulgui. Si ens decantem pels bolets, els ceps acostumen a ser els preferits, però si poden barrejar també rossinyols, trompetes de la mort, carreretes o moixarnons de tardor. Nosaltres hem preferit fer-lo de base i, aprofitant que estem en plena temporada de la tòfona negra fresca, el perfumarem laminant-hi, amb generositat, fines làmines de tòfona negra pel damunt, un cop muntat el plat i en el moment de presentar-lo a taula. 

     Ingredients

    • 250 g d’arròs Arbori, Carnaroli o bomba del Delta de l’Ebre
    • Mitja ceba grossa
    • 1 litre de brou de pollastre o verdures
    • Mig vas de vi blanc sec
    • Sal gruixuda
    • Pebre negre molt
    • 150 g de formatge parmesà Padano o Reggiano, acabat de ratllar
    • 1 Cullerada de mantega

     

    Risoto amb tòfona negra fresca

     Preparació

    Primer de tot treurem les tòfones negres fresques de la nevera i les reservarem per a que agafin temperatura ambient. D’aquesta manera intensificarem la seva aroma al moment de laminar-la al damunt de l’arròs.

    Primer de tot picarem ben menuda la ceba i la posarem a escalfar en un cassó amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Sofregim la ceba durant 10 ó 15 minuts, vigilant que no se’ns cremi. Quan veiem que ja agafa color, hi tirarem l’arròs i ho remenarem amb la ceba durant un minut a foc mig-alt vigilant que no es torri. Hi afegirem el vi blanc i deixarem que s’evapori l’alcohol un parell o tres de minuts a foc mig. Ara hi tirem sal al gust i un parell de vasos de brou, que haurem calentat prèviament en un altre cassó.

    Començarem a remenar fent cercles o la forma d’un 8 (d’aquesta manera no ens oblidem de passar pel mig del cassó) sense parar per a que no se’ns enganxi l’arròs al fons del cassó i fins que el brou s’hagi evaporat per complert. Ens assegurarem que tenim el foc prou fort per a que surtin bombolletes però sense arribar a ser tant intens com per a que se’ns cremi.

    Quan s’hagi evaporat tot el brou, n’hi afegirem dos tasses més, i deixarem que es vagi coent l’arròs, aquest cop a foc més lent, fins que es torni a evaporar tot el brou. No oblideu de remenar-lo constantment.

    Ara apartarem l’arròs del foc, li afegirem el formatge parmesà, remourem i afegim la mantega. Ho barregem suament per a que s’integri tot i ho salpebrem al gust. Ho deixarem reposar uns minuts amb la tapa posada. Ja tenim apunt el nostre Risotto llest per muntar i emplatar.

    Posarem l’arròs a dins d’un motlle rodó d’acer inoxidable i l’apretarem lleugerament. Cobrirem la part superior de l’arròs amb fines làmines de tòfona negra fresca. Es pot fer una capa de tòfona mes fina o gruixuda depenent de cada comensal.

     

    Risotto amb tòfona negra fresca

    Deliciós, oi?

    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn
    • Print
    • E-mail
    • Meneame

      Tagged:arboriarròsbombacarnarolirisottotòfona negra

      Post navigation

      ← Previous#BUBBUBCHRISTMAS et porta els regals més perfumats i saborosos per aquest Nadal.
      NextBacallà confitat, flam de porros, cruixent de parmesà i tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum) →

      Categories

      • Notícies
      • Receptes
      • Sense categoria

      Entrades recents

      • 10a Fira de la tòfona de Centelles. Una vergonya!
      • Linguine amb tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum) i foie-gras micuit
      • Bacallà confitat, flam de porros, cruixent de parmesà i tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum)
      • Risotto amb tòfona negra fresca laminada (Tuber Melanosporum)
      • #BUBBUBCHRISTMAS et porta els regals més perfumats i saborosos per aquest Nadal.

      RSS RSS

      • 10a Fira de la tòfona de Centelles. Una vergonya!
      • Linguine amb tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum) i foie-gras micuit
      • Bacallà confitat, flam de porros, cruixent de parmesà i tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum)
      • Risotto amb tòfona negra fresca laminada (Tuber Melanosporum)
      • #BUBBUBCHRISTMAS et porta els regals més perfumats i saborosos per aquest Nadal.
      • Ous Benedict amb tòfones negres fresques (Tuber Melanosporum)
      • Ous frescos de pagès trufats amb tòfona negra fresca

      Tweets

      Delicioses 😋 Som a l plaça de #Vic #tòfona pic.twitter.com/5PXdUO1z2L

      About 7 months ago from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      Totalment d’acord. twitter.com/danielarbos/st…

      About 2 years ago from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      Bolets i tòfona madura i categoria extra a la nostra parada de la Plaça de #Vic @trufforum pic.twitter.com/Bqxm7qkjcr

      About 2 years ago from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      Bon dia. Avui celebrem la festa de la tòfona #Trufforum al mercat de la plaça de Vic. Peces de qualitat extra del p… twitter.com/i/web/status/1…

      About 2 years ago from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      @FresaPimienta Muchas felicidades ! 🥂

      About 2 years ago from Bubbub's Twitter via Twitter for iPhone

      Follow @bubbub_truffles

      El més popular

      Ajuntament de Centelles arbori arròs bacallà bomba brunch carnaroli Fira de Centelles foie-gras ous parmesà pasta porros risotto temporada tòfona negra Xavier Serra

      A Bubbub volem fer-te arribar l’aroma i el sabor inconfusibles de les genuïnes tòfones negres fresques conreades al nostre país. Collides, seleccionades i raspallades manualment, les enviem el mateix dia perquè les gaudeixis a casa teva en el seu punt òptim de maduració. Bubbub només ven tòfona negra fresca originària de Catalunya.

      COMPRAR ARA!

      Comprar

      • 100 g tòfones negres fresques
      • Targetes regal

      Ajuda

      • Tarifes per a restaurants
      • Sóc tofonaire i ofereixo tòfones
      • Contacte
      • Enviament i lliurament
      • Ús de cookies
      • Condicions generals de venda

      Segueix-nos

      Twitter Facebook LinkedIn

      Newsletter Bubbub

      Subscriu-te ara!

      © Bubbub · 2014 · All rights reserved.
      Designed by Wombrand • Photos by Raw&Roll Barcelona Studio
      La nostra web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar la teva experiència d'usuari i oferir continguts d'interès. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.Acceptar Saber més