close
  • Català
  • Español
  • Inici
  • Botiga
  • Tòfones
    • La tòfona negra
    • Categories de les tòfones fresques
  • Professionals
    • Sóc un restaurant
    • Sóc un tofonaire
  • Qui som
  • Blog
  • Contacte
  • Bubbub | Botiga online de tòfones negres fresques — COMPRAR ARA!
  •  Twitter
  •  Facebook
  •  Linkedin
  • Català
  • Español
bubbub logobubbub logo
  • Menu
  • Inici
  • Botiga
  • Tòfones
    • La tòfona negra
    • Categories de les tòfones fresques
  • Professionals
    • Sóc un restaurant
    • Sóc un tofonaire
  • Qui som
  • Blog
  • Contacte

Ous Benedict amb tòfones negres fresques (Tuber Melanosporum)

By Bubbub,

15/12/2014
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Print
  • E-mail
  • Meneame

    Tot i que l’origen d’aquesta capritxosa recepta és incerta —més d’un se n’atribueix l’autoria—, avui en dia, els ous Benedict ja es poden trobar en la majoria de menús de grans restaurants que ofereixen el brunch. Una modalitat d’àpat que es mou a cavall entre l’esmorzar i el dinar, i que s’acostuma a prendre sense presses els matins de diumenge, entre les 10 i les 13 h del migdia. 

    De la mateixa manera que trobem diferents personatges —tots Benedict, es clar— que volen adjudicar-se’n l’autoria, també trobem moltes variants dels ous Benedict. La que avui us presentem, a més a més de matitzar-ne l’amalgama de sabors d’aquesta completa recepta amb el perfum de les tòfones fresques, hem preferit no caure en la tentació de fer-la excessiva pel que fa a la quantitat d’ingredients. La nostra proposta és la de gaudir d’uns ous frescos, —millor si els heu trufat prèviament amb tófona negra en un pot hermètic—, salsejats amb salsa holandesa tíbia, cruixent cansalada viada i encenalls de tòfona negra fresca al damunt.

    Ingredients

    • 3 ous frescos de pagès (millor si són trufats)
    • 3 talls de cansalada viada
    • 3 llesques de pa de qualitat (d’espelta amb cereals, English muffins o panets blancs esponjosos)
    • Encenalls o làmines de tòfona negra fresca Bubbub

    Per a la salsa holandesa

    • 4 cullerades d’aigua freda
    • 1 cullerada de vinagre de vi blanc
    • 1 culleradeta de grans de pebre blanc, maxacat
    • 3 ó 4 rovells d’ou
    • 250 g de mantega, acabada de clarificar
    • El suc de 1/2 llimona
    • Sal
    Ous Benedict amb tòfones negres fresques. Huevos Benedict con trufas negras frescas

    Elaboració

    La salsa holandesa

    Començarem per la salsa holandesa. Nosaltres hem triat la recepta del prestigiós xef francès Michel Roux —tres estrelles Michelin—, del llibre “Salsas” publicat per Elfos, i que us el recomanem encaridament si us agraden les salses.

    Posem l’aigua, el vinagre i el pebre en un cassó petit de fons gruixut d’acer inoxidable a foc lent, i reduïm la mescla a dos terços. Deixem refredar en un lloc fresc.

    Un cop freda, afegim els rovells i ho barrejem amb un batedor de varetes. Nosaltres hem fet servir el batedor de peu KitchenAid per emulsionar-la més depressa. Si ho fem manualment, posem el cassó a foc molt lent i remenem constantment, raspant el fons del cassó amb el batedor. Seguim remenant mentres puja el calor progressivament; la salsa emulsionarà poc a poc i al cap de 8-10 minuts estarà llesta i cremosa.
    La temperatura de la salsa no ha de sobrepassar els 65ºC.

    Retirem el cassó del foc i, sense deixar de remenar, afegim la mantega clarificada freda, poc a poc. Salpebrem al gust.

    Passem la salsa pel xino de tela metàl·lica i hi incorporarem el suc de llimona en l’últim moment.

    Preparació dels ous. Millor si estan trufats.

    Si no volem fer els ous un per un, a Bubbub us recomanem que els trenqueu amb cura de no esclatar-ne el rovell, a dins d’un bol recorbert amb paper trasparent i que en feu un farcellet lligant-lo amb un cordill de cuina. Això ho farem amb la resta d’ous , i els penjem d’un bastó o palet que tinguem per la cuina (nosaltres hem fet servir un bastó japonès). D’aquesta manera els podrem introduir tots alhora, còmodament, a dins d’un cassó i sense cremar-nos. Aquest sistema ens permetrà, també, controlar-ne el punt de cocció ja que els podrem treure i posar a voluntat.

    Per aconseguir que el rovell quedi cru i la clara ben feta es necessitaran entre 2-3 minuts depenent de la temperatura de l’aigua. Nosaltres recomanem que l’aigua no bulli. Un cop fets els treurem del paper transparent i els col·locarem al damunt de la llesca de pa i ho regarem amb salsa holandesa.

    Ho acompararem de cansalada viada ben cuita i, per acabar, hi laminarem tòfona negra fresca al gust al damunt dels ous i de la salsa holandesa.

    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn
    • Print
    • E-mail
    • Meneame

      Tagged:brunchoustòfona negra

      Post navigation

      ← PreviousOus frescos de pagès trufats amb tòfona negra fresca
      Next#BUBBUBCHRISTMAS et porta els regals més perfumats i saborosos per aquest Nadal. →

      Categories

      • Notícies
      • Receptes
      • Sense categoria

      Entrades recents

      • 10a Fira de la tòfona de Centelles. Una vergonya!
      • Linguine amb tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum) i foie-gras micuit
      • Bacallà confitat, flam de porros, cruixent de parmesà i tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum)
      • Risotto amb tòfona negra fresca laminada (Tuber Melanosporum)
      • #BUBBUBCHRISTMAS et porta els regals més perfumats i saborosos per aquest Nadal.

      RSS RSS

      • 10a Fira de la tòfona de Centelles. Una vergonya!
      • Linguine amb tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum) i foie-gras micuit
      • Bacallà confitat, flam de porros, cruixent de parmesà i tòfona negra fresca (Tuber Melanosporum)
      • Risotto amb tòfona negra fresca laminada (Tuber Melanosporum)
      • #BUBBUBCHRISTMAS et porta els regals més perfumats i saborosos per aquest Nadal.
      • Ous Benedict amb tòfones negres fresques (Tuber Melanosporum)
      • Ous frescos de pagès trufats amb tòfona negra fresca

      Tweets

      Delicioses 😋 Som a l plaça de #Vic #tòfona pic.twitter.com/5PXdUO1z2L

      Hace alrededor de 7 meses del Twitter de Bubbub vía Twitter for iPhone

      Totalment d’acord. twitter.com/danielarbos/st…

      Hace alrededor de 2 años del Twitter de Bubbub vía Twitter for iPhone

      Bolets i tòfona madura i categoria extra a la nostra parada de la Plaça de #Vic @trufforum pic.twitter.com/Bqxm7qkjcr

      Hace alrededor de 2 años del Twitter de Bubbub vía Twitter for iPhone

      Bon dia. Avui celebrem la festa de la tòfona #Trufforum al mercat de la plaça de Vic. Peces de qualitat extra del p… twitter.com/i/web/status/1…

      Hace alrededor de 2 años del Twitter de Bubbub vía Twitter for iPhone

      @FresaPimienta Muchas felicidades ! 🥂

      Hace alrededor de 2 años del Twitter de Bubbub vía Twitter for iPhone

      Seguir a @bubbub_truffles

      El més popular

      Ajuntament de Centelles arbori arròs bacallà bomba brunch carnaroli Fira de Centelles foie-gras ous parmesà pasta porros risotto temporada tòfona negra Xavier Serra

      A Bubbub volem fer-te arribar l’aroma i el sabor inconfusibles de les genuïnes tòfones negres fresques conreades al nostre país. Collides, seleccionades i raspallades manualment, les enviem el mateix dia perquè les gaudeixis a casa teva en el seu punt òptim de maduració. Bubbub només ven tòfona negra fresca originària de Catalunya.

      COMPRAR ARA!

      Comprar

      • 100 g tòfones negres fresques
      • Targetes regal

      Ajuda

      • Tarifes per a restaurants
      • Sóc tofonaire i ofereixo tòfones
      • Contacte
      • Enviament i lliurament
      • Ús de cookies
      • Condicions generals de venda

      Segueix-nos

      Twitter Facebook LinkedIn

      Newsletter Bubbub

      Subscriu-te ara!

      © Bubbub · 2014 · All rights reserved.
      Designed by Wombrand • Photos by Raw&Roll Barcelona Studio
      La nostra web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar la teva experiència d'usuari i oferir continguts d'interès. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.Acceptar Saber més